De Nikolaushuis

Herzlich Willkommen im Nikolaushaus des Nikolausdorfes | ©Nikolausdorf.Foto.Seitz-Atlama
Herzlich Willkommen im Nikolaushaus des Nikolausdorfes | ©Nikolausdorf.Foto.Seitz-Atlama

“Dit is het huis van Nikolaus" ... die niet eens heeft geprobeerd te schetsen van de Nikolaushuis in een bar?

Organisator Rico van Gathen heeft iets unieks van zijn schetsen gerealiseerd en zet aan de Tweede Kamer in Nikolausdorp voor een kerstmarkt nieuwe normen. Het resultaat is het fantastisch prachtig ontworpen, super zacht en knuffelig Nikolaus huis als een belevenis voor jong en oud: de Nikolaus keuken, met Nikolaus bureau waarop de Gouden boek voor u klaar, met de Nikolaus fauteuil, met Nikolaus bibliotheek en met veel ruimte voor hands-on activiteiten.

Tot 19 klok zal u enchanted hier beweren worden gebracht om te worden deelnemende creatieve deals met culturele fondsenwerving ideeën.

Onze handpop NIKO en met 17 klok van Nikolaus in menselijke vorm is dagelijks te vinden op Nikolaushuis.

 

Binnenkort vindt u hier het programma in 2020 als download.

 

meer

 

Kinderdagverblijven en lagere schoolklassen

Nikos Botschaft für Kölner Kitas und Grundschulen | © Nikolausdorf
Nikos Botschaft für Kölner Kitas und Grundschulen | © Nikolausdorf

Maandag tot vrijdag, de ochtend is het Nikolaus huis exclusief voor kinderopvang groepen en de lagere school klassen beschikbaar die geïnteresseerd zijn in de vrije, educatief zijn - onderhoudend ingelogd creatieve aanbod en een plaats gereserveerd hebben. We willen in de pre-kerstsfeer in de Nikolaus huis kinderen te zetten met hun leraren en opvoeders.

Onze pop unieke NIKO chatten praten een beetje buiten de school .... en laat zien wat we hebben dit jaar in het programma.

 

meer

art.Nikolaus

Das Nikolausatelier bei art.NIKOLAUS im Nikolaushaus | ©Nikolausdorf
Das Nikolausatelier bei art.NIKOLAUS im Nikolaushaus | ©Nikolausdorf

Maandag tot en met vrijdag in de middag, in het weekend en op 1 vakantie dag van de kerstvakantie is de hele dag je tot 19 uur art.NIKOLAUS in Nikolaushuis zoals sommigen aangeboden.


Parallelle, altijd overeenkomen met de dagelijkse focus naar Keulen kunstenaars en ambachtslieden aanwezig zijn, geven een inzicht in hun werk en ondersteuning van het Nikolaus thuisploeg helemaal gratis creatieve hands-on activiteiten.

10% van de verkoopwaarde van het werk van alle art.NIKOLAUS kunstenaar, naar het goede doel partner van Nikolaus dorp.

Maandag in Nikolaus Studio een grootschalige community schilderij op doek zal worden gebouwd op een ezel die moet worden geveild ten behoeve van het goede doel partner. Natuurlijk zijn eigen werken ontstaan om mee te nemen.
Het schilderij acties worden begeleid door de Keulse school van de kunstenaars en kunstenaar Ulla Feith.

 

meer

 

kölsch.NIKOLAUS

Kölner Maler bei kölsch.NIKOLAUS im Nikolaushaus | ©Nikolausdorf
Kölner Maler bei kölsch.NIKOLAUS im Nikolaushaus | ©Nikolausdorf

Vrijdagmiddag is op de open dag programma op de Keulse Art art.NIKOLAUS het centrum.

Keulen schilder en foto kunstenaars presenteren een klein deel van hun cologne kunst en ondersteuning van het Nicholas thuisploeg op de gratis "Kölsch" hands-on activiteiten.

Bezoekers van het huis zal in staat zijn om de Kerstman te maken met haar kinderen een leuk aandenken aan deze kerstmarkt zelf.

De Keulse kunstenaar Ulla Feith toont haar expressieve Dombilder met hun schuine cijfers, humoristische familie Wunderlich.

Tegelijkertijd zal de Keulse kunstenaar bezoekers-acteurs te helpen bij het ontwerp van hun eigen kleine Dombildern.

 

meer

puppen.NIKOLAUS

Ganztägig am Samstag puppen.NIKOLAUS mit Profis | ©Nikolausdorf
Ganztägig am Samstag puppen.NIKOLAUS mit Profis | ©Nikolausdorf

Zaterdag is gewijd aan de dag van de pop art Nikolaushuis.


De marionet maker Ute Krafft heeft in een liefdevolle hand handpop NIKO voor de kerstmarkt Nikolausdorf gedaan en creëerde.

In de hoek van Nikolaus art.NIKOLAUS-huis, op Nikolaus Nikolaus bureau en kast Ute Krafft gepresenteerd elke zaterdag met hun werken.
Parallel aan geïnteresseerde hobbyisten volgens de instructies van de pop maker Ute Krafft in de marionet workshop van verschillende materialen te creëren unieke, creatieve poppen bevrijden zichzelf: keer met stof, soms met wol, soms uit luchtkussen ...

 

meer

 

lit.NIKOLAUS

Ganztägig am Sonntag lit.NIKOLAUS | ©NikolausdorfGanztägig am Sonntag lit.NIKOLAUS | ©Nikolausdorf Foto Christiane Rath
Ganztägig am Sonntag lit.NIKOLAUS | ©NikolausdorfGanztägig am Sonntag lit.NIKOLAUS | ©Nikolausdorf Foto Christiane Rath

Zondag roteert Nikolaushuis de hele dag tot 19u rond literatuur.


We zouden willen, in de gezellige sfeer van de Nikolaus huis, liefde voor het lezen geïnspireerd door kleine en grote, en het creëren van veel reflectieve momenten op de zondag van de Advent.
Naast de Nikolaus bericht werkplaats waar bladwijzers en Advent boeken zijn beschikbaar op zondag zelf, is een boek tafel met geselecteerde lectuur voor kinderen van onze Nikolaus bibliotheek.

Bezoekers van de Nikolaus huis vindt u op de Nikolaus huis team scrollen, voorlezen of presenteren een verhaal voor alles in een gezellige fauteuil Nikolaus.

Zondagmiddag zal worden gehouden op lit.NIKOLAUS liefdadigheid lezingen. Oa eerder er al: Kinderen en. Jugendbuch Auteur Mathias Wünsche, de kinderen de auteur Tanja Weitner, auteur Bärbel Böcker, schrijver Heinrich Niemeier, Keulen journalist, woordvoerder u. Presenter Marija Bakker. De Reader doneren hun tarieven aan het goede doel partner van Nikolaus dorp.

meer