Het ware verhaal van de Nikolaus

Illustration vom Nikolaus
Niko ist ein Riesenfan vom Heiligen Nikolaus | ©Nikolausdorf.art.NIKOLAUS-MarinaKolishchak

Op de kerstmarkt Nikolausdorf onze pop unieke NIKO brengt dicht bij het waargebeurde verhaal van Nikolaus, waarvan hij een grote fan ....
In het dorp kapel van Nikolausdorf kunt u NIKO de hele dag, zittend op de oorspronkelijke, kleine kerkbanken, bewonder filmische: Niko vertelt het waargebeurde verhaal van de Nikolaus
Een andere film in het dorp kapel: Niko vertelt het kerstverhaal
Niko wordt georganiseerd door een van de bekendste en beste poppenspelers Duitsland: Carsten Haffke ("Sesame Street", "Het programma met de olifant" ...)

NIKO vertelde:
Het ware verhaal van de Nikolaus

met illustraties van Marina Kolishchak

Eén ding eerste: St. Nikolaus echt geleefd.
Illustration vom Nikolaus
Nikolaus war ein gutherziger Mensch | ©Nikolausdorf.art Marina Kolishchak

Hij was zo'n aardig persoon en uitzonderlijk dat we vooral niet vergeten om deze dag zijn naam dag, 06 december om hem.
Daarna bezocht hij kinderen en volwassenen om hen te behagen en te schenken.
Maar wie zegt dat de Nikolaus straft kinderen voor eventuele acties dom, liegen.
Daarnaast is de Nikolaus wordt vaak verward met de kerstman. Het is het enige zoiets als een brenger van geschenken, die is er niet veel te vertellen.

Over de St. Nikolaus, maar je kunt een hoop te vertellen:
Nikolaus verliert seine Eltern | ©Nikolausdorf.art Marina Kolishchak

Dus we weten dat hij werd geboren rond het jaar 280 in wat nu Turkije. Zijn ouders waren zeer rijk, maar helaas vroeg overleden. Sinds Nikolaus was slechts 16 jaar oud. Hij woonde een paar jaar alleen in het grote huis ouders.
Het werd al snel duidelijk dat hij was buitengewoon nuttig:
Wanneer hongerige kinderen of arme oude man klopte op zijn deur, gaf hij hen, zoals sommige van zijn rijkdom uit.


Zodra hij is 3 jonge vrouwen stiekem Gold Door het raam - hebben gegooid of bij de open haard in de daarin gesuspendeerd sokken, zodat ze een voldoende bruidsschat om de man van haar hart kunnen kiezen.
Van deze legende, de presentatie, waarin de Nikolaus met drie gouden appels of ballen naar voren gekomen, en het is opgericht in deze traditie ook dat aan de vooravond van Nikolaus Day kousen, kousen of worden geplaatst platen, in de hoop dat zij vulde de volgende ochtend zijn.


Op een dag, verkocht hij het huis en verhuisde naar een andere stad. De stad werd Myra genoemd en was ook in Turkije vandaag. Op dat moment werd er een nieuwe keizer gekroond Konstantin. Hij liet de mensen die graag christenen zijn om kerken te bouwen en daar te ontmoeten waren.
Daarom kon de gelovige Nikolaus binnenkort tot priester gewijd en later verkozen tot bisschop.


Dus een bisschop valt al op louter extern.
Dit is vanwege zijn attributen, om zo te ondertekenen, waarin een persoon draagt, zodat je kunt zien dat hij een speciale waardigheid. Het meest opvallend is zeker de typische hoofddeksels voor een bisschop: Dit is de Mitra. Dan is er de staf. Hij was oorspronkelijk een herdersstaf en is een symbool dat een bisschop voor zijn kudde moeten nemen, vooral voor de kinderen. Ook typisch is de opzichtige kledij van een bisschop. Het wordt ondersteund door meer feestelijke gelegenheden.
En wat voor een feest toen Nikolaus bezoekt de kinderen.


Nikolaus aarzelde niet in zijn waardige gewaad aan parade door de stad en naar het verleden te kijken, zelfs in de armste.
Van het geld dat Nikolaus voor zijn grote huis had gekregen, leed hij hofjes voor mannen op te bouwen die geen huis had.
Hij richtte een weeshuizen voor kinderen die geen ouders of waarover niemand verzorgd had.
In de haven van Myra, bouwde hij een huis voor oude zeelieden, die niet meer uit kon gaan naar de zee, en daar is een verhaal te vertellen:

 

Nikolaus wordt gezegd dat het leven van de zeelieden gered hebben.
Ze werden gevangen in een zware storm met haar zeilboot. Hij scheurde de zeilen, de matrozen had vrezen. Plotseling stond een man achter het stuur en stuurden het schip veilig door de storm in de haven van Myra. De volgende dag, de zeilers in de kerk wilde om God te danken voor hun redding. Bisschop Nikolaus stond achter het altaar, en de matrozen herkende hem als haar ridder op het witte paard.

 

Dit traditionele verhaal is waarschijnlijk ook de achtergrond voor de aangepaste bekend sinds de 15e eeuw, gesleuteld papier Nikolaus schepen buiten de deur, in de Nikolaus moet zijn gaven te zetten. De Nikolausschiffchen werden later vervangen door de laarzen, schoenen en kousen.
Uit de 15e eeuw aan de legende van de Nikolaus en de graanhandelaren verspreiden.
Tijdens een verschrikkelijke hongersnood is er bisschop Nikolaus zijn erin geslaagd om heel veel graan zakken te krijgen. Hij verdeelde het zaad tot de uitgehongerde mensen, en tenslotte brood weer kon worden gebakken.
Zijn kerk kon nog eten voor de komende jaren uit de korrel.
Sinds mensenheugenis, Nikolaus is ook de patroonheilige van de bakkers.

Al deze zijn de redenen waarom Nikolaus op deze dag als onder anderen Patroonheilige van de bakkers, zeelieden, reizigers, pelgrims, de kooplieden, de armen en, uiteraard, zullen de kinderen worden aanbeden.

Rond het jaar 351 Nikolaus overleden.
Voor die tijd heeft hij heel oud geworden: bijna 70 jaar. Veel mensen bezoeken zijn graf vandaag in Bari. Dit is een grote stad in het zuiden van Italië. Waarom daar? Zijn stoffelijk overschot werd eigenlijk in Myra gehouden. Maar in de 11e eeuw Myra werd aangevallen en beroofd door vreemden. Kooplieden uit Bari, die door die leefde. Ze slaagden erin om de relieken van Sint Nikolaus te slaan en mee te nemen in hun stad.

 

terug