De Nikolausdorf ondersteunt Aidshilfe Keulen

Checkpoint im Nikolausdorf | ©Nikolausdorf.Foto.JochenSaurenbach
Checkpoint im Nikolausdorf | ©Nikolausdorf.Foto.JochenSaurenbach

Als een Californische artsen in 1981, de eerste gevallen van AIDS gemeld, ze nog steeds niet weten wat precies hun patiënten daadwerkelijk overleden. Eerst was de naam van de ziekte - "Acquired Immunodeficiency Syndrome" (AIDS), Duits: verworven immuundeficiëntiesyndroom - slechts een beschrijving van de symptomen.

De artsen hadden waargenomen hoe defensie-systemen van het lichaam ogenschijnlijk gezonde mensen werden vernietigd.           
Zogenaamde opportunistische infecties of tumoren hadden vervolgens eenvoudig spel in de verzwakte lichamen.

In maart 1983 stelde twee onderzoeksteams gelijktijdig en onafhankelijk van elkaar om het immuunsysteem te activeren voordat falen: een virus. HIV, humaan immunodeficiëntie virus, is de verwekker geschil sinds 1986 genoemd.
Het is een virus dat het genetische materiaal in de geïnfecteerde lichaamscellen kan invoegen.
Tot op heden, AIDS niet genezen, maar waarschijnlijk in de loop van de ziekte te beïnvloeden. Toen AIDS uitbrak, kunnen medicijnen de betrokken voor vele jaren met de ziekte leven persoon veroorzaken.
Hoewel de besmettingswegen bekend zijn, komt het steeds weer voor infecties. Daarom is het nog steeds zeer belangrijk onderwijzen over AIDS en die op tal van wijzen helpen.
Voor de organisator van de kerstmarkt "Nikolausdorf" Rico von der Gathen, is het dus een kwestie van natuurlijk, om het werk van het Aids Hilfe Köln eV ondersteunen.

 

meer

 

 

Het Aids Hilfe Keulen

Aidshilfe Köln informiert, berät und hilft | ©Nikolausdorf.Logo-AHK
Aidshilfe Köln informiert, berät und hilft | ©Nikolausdorf.Logo-AHK

In Keulen, de aids-service-organisatie is het belangrijkste aanspreekpunt voor mensen die leven met hiv en aids.
Informatie krijgen, hier worden ze geadviseerd en ondersteund. Ook om zichzelf te helpen en preventie zijn belangrijke bouwstenen in het werk van de Keulse AIDS Help.
U wilt ondersteunen mensen met hiv en aids in hun persoonlijke leven, beantwoorden kwesties medische en sociale rechten en stellen sociale contacten, om zo de persoonlijke situatie van elk individu te verbeteren.
Bovendien komt zoveel mensen over de risico's van HIV-infectie en de bestaande beschermingsopties om de aanhoudende trend infecties tegen te voeden.
Zelfhulpgroepen, medische informatie, school informatie, preventie projecten, ambulant begeleid wonen, een vlottere integratie en gerichte adviezen zijn slechts een paar van de vele offers van het Aids Hilfe Keulen.

 

meer